Kerkdienst 16 mei | Nooit alleen

Deze zondag, tussen Hemelvaart en Pinksteren, wordt in de kerkelijke traditie ‘wezenzondag’ genoemd. Dit naar de woorden van Jezus die zei: “Ik zal jullie niet als wezen achterlaten” (Johannes 14: 18). Hoewel we mogen weten dat we nooit alleen zijn, kan het tegelijk wel de ervaring zijn dat God verborgen is. Soms is het enige wat je kunt doen is wachten op God en bidden tot Hij doet wat Hij belooft. Precies wat de leerlingen leerden toen zij tien dagen biddend moesten wachten op de komst van de Geest.

Herken jij ervaringen van ‘verlatenheid’, dat de hemel leeg lijkt en je bidden niet werkt? Daar gaan we het met elkaar over hebben n.a.v. fragmenten uit psalm 27. Bijzonder om juist op deze zondag in Wittevrouwen ook kinderen van de gemeente op te dragen in het geloof dat God hen zegent en hen nooit verlaten zal. Ook zal in Wittevrouwen Lotte Brandes – van der Zeijden bevestigd worden als ouderling jeugd*. De kinderen die worden opgedragen zijn: Dex Tobias Mulder, zoon van Judith Baart en Tim Mulder en Piet Cent Marinus Winter, zoon van Hanna en Guus Winter.

* De kerkenraad is heel blij een opvolgster voor Miriam Waalewijn te hebben gevonden, zij heeft vorige bevestigingsdienst al officieel afscheid genomen. Mochten er bezwaren zijn kunnen die bij de scriba (scriba@nk-utrecht.nl) worden ingediend

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Dirk de Bree (predikant)

Dirk de Bree is predikant van de Nieuwe Kerk