Lezing over identiteit | 17 nov. Nicolaïkerk

Identiteit, kunnen we dat wel maken?
De commissie Vorming en Toerusting van de Nicolaikerk organiseert in het kader van het jaarthema ‘(On)maakbaarheid’ een lezing over Identiteit.

Ken Uzelf, luidt het beroemde orakel van Delphi, maar wat is dat zelf nu eigenlijk? Deze avond staan we stil bij het probleem van menselijke identiteit. Het verlangen om iets te zijn, een identiteit te hebben is een sterke drijfveer die ook het maatschappelijk debat in sterke mate bepaalt. Tegelijk rijst de vraag of het wel echt mogelijk is een identiteit te hebben en ook wat het betekent wanneer je zegt een bepaalde identiteit te bezitten.

Laat je een avond onderdompelen in wellicht wel de meest menselijke, maar tegelijk ook moeilijkste van alle filosofische vragen.

Prof. dr. Ruud Welten was lange tijd bijzonder hoogleraar namens de Stichting Thomas More en inmiddels hoogleraar filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ruud Welten publiceerde verschillende werken over Jean-Paul Sartre en het Franse existentialisme, met name over de rol van geweld en terreur. In zijn werk speelt de vraag naar identiteit een belangrijke rol.

Datum: donderdag 17 november 2022
Locatie: Tuinzaal, Nicolaasdwarsstraat 14, 3512 XH Utrecht
Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19:45 uur.
Toegang: gratis, vrijwillige gift ter bestrijding van de onkosten
Meer informatie: https://www.nicolaikerk.nl/over-ons-vorming-en-toerusting

Wat je ook interessant zou vinden