Stiltewandeling met Mirjam van der Vegt op Stille Zaterdag

Op zaterdag 30 maart 2024 organiseert de duurzaamheidscommissie een stiltewandeling op de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. De wandeling wordt begeleid door Mirjam van der Vegt, o.a. bekend van de boeken De kracht van rust (winnaar spirituele boek van het jaar 2021) en Koester je hart: 40 stiltetips voor je leven.

Ontdekkingstochten
De stiltewandeling is de officiële afronding van twee ontdekkingstochten die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden binnen de Nieuwe Kerk: Sabbatsrust en Hoop & Wanhoop. Daarnaast sluit de wandeling goed aan bij de derde ontdekkingstocht Verwondering die juist in de lente volop van start gaat. De stiltewandeling staat open voor alle gemeenteleden. Je hoeft dus niet meegedaan te hebben met één van de ontdekkingstochten.

Wat gaan we doen?
De wandeling is gebaseerd op de stiltetips uit het boekje Koester je hart, die je na de wandeling desgewenst kunt aanschaffen. Tijdens de wandeling word je meegenomen op reis naar stilte.

De stilte verloopt in fases en bij elke fase krijg je praktische loopoefeningen, leefregels uit de kloostertraditie en stilteopdrachten mee. In de wandeling is de stilte geen doel op zich, maar gaan we op zoek naar bronnen van waaruit je leeft en kunt leven.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 30 maart 2024 (Stille Zaterdag)
Tijd: 8.00-10.00 uur
Locatie: Rhijnauwenselaan 16 te Bunnik (Theehuis Rhijnauwen)
Kosten: € 5 per persoon

Na afloop is er de mogelijk om na te praten en elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee in Theehuis Rhijnauwen (consumptie op eigen rekening). Je kunt je aanmelden via deze link.

Hartelijke groet,
Ruth Kats
Wilma Wolswinkel

Wat je ook interessant zou vinden