Vanuit de diaconie: Actie ZomerPRESENTje

Na een lange winter in lockdown kijken we er met z’n allen naar uit: op vakantie in de zomer! Veel gezinnen met jonge kinderen in Utrecht kunnen het zich echter niet veroorloven om op vakantie te gaan. Dat betekent zes weken zomervakantie met kleine kinderen, zonder vakantie, zonder uitjes. 

Stichting Present werd hierdoor geraakt en bedacht Actie ZomerPRESENTje. Luxe zomerpakketten voor een gezin in Utrecht dat in armoede leeft en niet op vakantie kan. Jullie – kerkleden, gezinnen, kringgenoten, vrienden – vullen samen een mooi pakket en brengen dit bij het gezin.

Wil je meer weten over armoede in Nederland, hoe dat voelt als je financiële problemen hebt en over de zomerpakketten? Kijk naar dit filmpje!  

 Hoe werkt het? 

  • Meld je aan via mail om een pakket te maken.
  • De diaconie levert jullie halverwege juni een mooie doos van Present en geeft de gezinssamenstelling en wensen/behoeften van het gezin door plus een vul-instructie.
  • Het idee is dat je het pakket vult met duurzaam speelgoed, tegoedbonnen of tickets voor dagjes uit. Dat maakt dat er ook echt speciale zomeractiviteiten gedaan kunnen worden. In verband met de Coronamaatregelen zal niet alles mogelijk zijn, maar bonnen voor bijvoorbeeld bol.com of het pannenkoekenhuis kan wel. Gezien de aard van het pakket denken we dat dit minimaal 250 euro zal zijn. Mocht het niet lukken om voor 250 euro een pakket te vullen, probeer dan meer mensen in je omgeving te betrekken of vraag de diaconie een bijdrage te leveren van maximaal 75 Euro.
  • Het is mogelijk om één van de twee kaartjes die wij meeleveren aan jullie pakket toe te voegen. Je hebt keuze uit twee opties:
    1. een kaartje waarin je het ontvangende gezin uitnodigt voor een ontmoeting en dagje uit met (een deel van) jullie groep;
    2. of: een kaartje met je gegevens, dat geeft het gezin de ruimte jullie persoonlijk te bedanken middels een kaartje of telefoontje.

Kies de optie waar jullie je het meest prettig bij voelen. Het is uiteraard niet verplicht om een kaartje toe te voegen.

  • Bezorg het pakket in de week van 12 juli bij het gezin: doe dit uiterlijk zaterdag 17 juli 2021.

Wat zou het mooi zijn om op deze manier een stukje onbezorgdheid en veel plezier weg te geven! Schroom niet bij vragen de diaconie te benaderen. We horen graag van jullie!

Wat je ook interessant zou vinden