vraag om nieuwe vrijwilligers voor maaltijd dak- en thuislozen

Wil jij graag al een stukje van het Koninkrijk van God zichtbaar maken hier op aarde? Voel je betrokkenheid bij mensen die, door welke omstandigheden dan ook, in de problemen zijn geraakt? Wil je, je kwetsbare medemens in Utrecht een moment in de week geven om naar uit te kijken, waar ze een goede maaltijd krijgen en een luisterend oor vinden? Waar ze gezelligheid vinden onderling en met de vrijwilligers? Dan is het meehelpen bij de dak- en thuislozen maaltijd op zondagmiddag in de Wijkplaats misschien wat voor jou!

Meehelpen kan op twee manieren.

1.       Als kok, ’s middags alleen of met vrienden/kennissen voor ongeveer 30 personen in de keuken van de Wijkplaats de maaltijd bereiden.

2.       Als vrijwilliger in de bediening: tafels dekken, koffie serveren, maaltijd serveren, opruimen en afwassen. Maar het aller belangrijkste is het contact maken met de gasten. Deze mensen zijn vaak heel toegankelijk en vinden het fijn om een praatje te maken met iemand die hun serieus neemt.

Als kok start je (afhankelijk van het recept dat je gekozen hebt) om ongeveer 15 uur. Je bereidt voorgerecht, een hoofdmaaltijd, en een toetje. De maaltijd start om 17.30 uur met het voorgerecht. Je mag dan natuurlijk blijven om samen met de gasten mee te eten maar als alles klaar staat kun je ook naar huis gaan.

Als vrijwilliger in de bediening start je om 16.30 uur met het klaar zetten van tafels en stoelen en het dekken van de tafels. Ondertussen druppelen de gasten binnen en krijgen al een bakje koffie. Om 17.30 start de maaltijd. Dan serveren we het voorgerecht, de hoofdmaaltijd en het toetje uit. Tussendoor is er gelegenheid om zelf ook een hapje mee te eten en aan te schuiven bij één van de tafels. Na afloop is het opruimen, afwassen en schoonmaken. We zijn rond 19.30 uur klaar.

Enthousiast geworden? Wil je bijvoorbeeld 1 keer in de 4 of 6 weken meedoen als kok of vrijwilliger in de bediening? Of wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Gert Boven via  mail of telefoon: 06-10415429.

Wat je ook interessant zou vinden