Adventsluiding en Adventsmarkt 2023 in de Pandhof

Op zaterdag 2 december 2023 is er van 15.30 – 17.30 uur een Adventsmarkt in de Pandhof van de Domkerk. We hopen op een druk bezochte en geanimeerde markt waarop de Utrechtse binnenstadskerken, de wijkgemeenten van de PGU, de lidkerken van USRK, het Klokkenluidersgilde, Villa Vrede enz. worden uitgenodigd om te laten zien wat zij in de periode voor Kerst aan speciale activiteiten organiseren. Én om met elkaar het begin van de Adventsweken te markeren.

Rond 16.45 uur is er een kort moment van aandacht waarna de lichtjes in de Kerstboom in de Pandhof worden ontstoken. Om ca 16.50 vindt de Adventsluiding van de Domklokken plaats door het Klokkenluidersgilde.

Door het luiden van de Domklokken schenken we aandacht aan het begin van de Advent.

Wilt u als kerk of kerkelijk-maatschappelijke organisatie meedoen aan deze markt, geef u dan voor 26 november op bij onderstaand mailadres, zodat wij weten hoeveel kramen we moeten huren.

Ook hoor ik het graag als u zeker weet niet mee te doen.

Hieronder wat informatie over de markt.

We vragen voor  iedere kraam € 12,50 voor de onkosten: huur van de kraam, verlichting enz. Dit bedrag wordt geïnd op de markt zelf. Betaling via pin of QR-code. Of eventueel contant.

Een korte instructie:

  • Elke kraam bestaat uit een tafel van 1 bij 2 meter (een kraam kan ook gedeeld worden).
  • De kramen worden voor je klaargezet, vanaf 15.00 uur kun je inrichten.
  • Inhoud van de kraam is een combinatie van ‘markt-artikelen’, kleinigheden die mensen kunnen kopen; daarnaast kan informatie gegeven worden over de eigen gemeente en kerkelijke ‘kerst’ activiteiten.
  • Neem GEEN beeldschermen, laptops, geluidsversterkers, boxen etc. mee, het is mogelijk nat en er zijn geen elektriciteit aansluitingen.
  • Alle omzet en alle risico financieel is voor de kraamhouder. Wellicht handig om voor betalingen een QR-code te installeren.
  • Er is een persbericht gemaakt dat je kunt gebruiken om de Adventsmarkt bekend te maken in jullie kerkbladen/op jullie websites; later volgt mogelijk nog een kleurenposter.
  • Zorg voor een bemensing van minimaal 2 mensen per kraam van 15.00 – 17.30 uur.
  • Iedereen wordt verzocht mee te helpen opruimen aan het eind.
  • Kleed je warm, het kan koud (en soms nat) zijn, maar we staan droog.
  • Bij overige vragen, neem gerust contact op.

Graag tot 2 december !

Op een mooie, gezellige markt!

Met vriendelijke groeten,

Namens de Domkerk ,

Esther Klusener

Wat je ook interessant zou vinden