Advent vieren thuis!

27 november is het 1e adventszondag! Heb je in alle sinterklaas drukte inspiratie nodig om met je gezin de adventsperiode vorm te geven? Hieronder heb ik wat ideeën /websites verzameld om te gebruiken. Zowel voor gezinnen met (hele) jonge kinderen als voor de tieners. Doe er je voordeel mee en als je nog andere ideeën hebt; deel graag op de NK app!

  1. Toen onze zoon 3 was vertelde hij aan de hand van deze adventsslinger het hele kerstverhaal aan iedereen die in ons huis kwam. Echt een aanrader voor de allerkleinsten! (Deze hele website trouwens ;-))
  2. Een echte aanrader voor de basisschool kinderen is natuurlijk het materiaal wat we gebruiken bij de kinderdiensten: Bible Basics van het Nederlands Bijbel Genootschap. We hebben het 4 zondagen over iemand die niet kan wachten totdat Jezus wordt geboren. Thuis kan je daar verder mee aan de slag met het adventsboekje.
    Zondag 20 december worden deze uitgedeeld bij de kinderdiensten. Hier zit een adventsposter bij en vragen/opdrachten om elke dag iets op te plakken en of doen. Ben je er niet de 20ste maar wil je hem wel graag dan kan je ze zelf aanschaffen via de website
  3. Wil je een ander boekje? Hier vind je andere die je als gezin kunt doen.
  4. Wil je iets anders dan een boekje of adventsslinger? Op creatief kinderwerk.nl staan veel uiteenlopende ideeën. Wat dacht je van puzzels maken van oude kerstkaarten? Of een adventskalender zelf maken? En heb je zelf geen toegang? De gemeente is geregistreerd dus mail Corina voor inlogcodes.
  5. Dit is een oud artikel uit de Visie, maar de zeven tips zijn nog steeds prima te gebruiken voor jong en wat ouder.
  6. Geloof in het gezin.nl is een inspirerende website waar je ook voor Advent ideeën terecht kunt. Voor gezinnen met tieners hebben ze ook een kant en klare handreiking.
  7. CGJO ontwikkelde het Bijbelstudiemateriaal ID met het thema Waarom Kerst? Er is materiaal beschikbaar voor tieners (12-14 jaar) en jongeren (16+). Eigenlijk voor op de club of catechisatie maar je kan er ideeën uit opdoen om er thuis ook een feestje van te maken!

Een hele mooie adventsperiode toegewenst!

Heb je vragen of wil je reageren? mail.

Wat je ook interessant zou vinden