Kerkdienst a.s. zondag 27 september | Thema: het koninkrijk van God

Op deze zondag leiden we de michacursus in, die we volgen met de huiskringen. Wat betekent het koninkrijk van God en op welke manier kunnen we ons leven richten op dat koninkrijk van God? We lezen een gedeelte uit de Bergrede, Matteus 6: 27-34.

Jezus roept zijn leerlingen op zich geen zorgen te maken over eten, drinken en kleding, maar om het koninkrijk te zoeken. Een confronterende tekst ook voor ons in deze onzekere tijd. Natuurlijk maken we ons zorgen, daar hebben we reden toe. Kan het zijn dat onze zorgen onze gerichtheid op Gods koninkrijk in de weg staat? 

In het tweede deel* van de dienst zullen er vijf kinderen gedoopt worden. Het zichtbare teken van Gods trouw en liefde. Nog voor wij Hem zoeken, zoekt Hij ons.

De volgende kinderen zullen gedoopt worden:

  • Benjamin Gerrit, zoon van Pieter en Stella.
  • Julia Engelina, dochter van Evert en Laurine
  • Levi Julian, zoon van David en Januska
  • Olle Alexander, zoon van Klaas-Jan en Hanneke
  • Tim, zoon van Ruben en Mirjam

*NB. Online betrokken blijven bij een kerkdienst valt niet altijd mee. We zoeken naar manieren om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de kijkers thuis. Om die reden kiezen we ervoor om bijzondere diensten in twee delen te splitsen. We hopen dat het je helpt om mee te doen, al is het op afstand. Gezegende zondag!

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Dirk de Bree (predikant)

Dirk de Bree is predikant van de Nieuwe Kerk