Nieuwe ambtsdrager; Matthias Mieth

Ik ben Matthias en ik stel me graag even voor. Op 10 maart ben ik bevestigd als diaken van de Nieuwe Kerk. Ik ga de taak van secretaris van de stedelijke diaconie van de Protestantse Gemeente Utrecht oppakken. Dat betekent dat ik minder een rol binnen de diaconie van de Nieuwe Kerk ga spelen, maar meer op stedelijk niveau mijn taak ga uitvoeren.

Sinds 2002 kom ik, samen met mijn vrouw Marcia, in de Nieuwe Kerk. Wij zijn in de Nieuwe Kerk getrouwd en onze drie kinderen, Anne-Moon, Eliora en Timotheus zijn in de Nieuwe Kerk gedoopt. Ik voel me zeer betrokken en ben als ouderling eerder ambtsdrager geweest. Ook toen mocht ik de rol van voorzitter invullen. Dat is inmiddels een hele tijd geleden en in de tussentijd heb ik me op verschillende andere manieren ingezet voor de Nieuwe Kerk, zoals in het ministry team (leukste vrijwillige taak), als geluidsman en als koster op de nieuwe locatie Wilhelmina Park.

De vraag of ik niet een rol in de stedelijke diaconie wil vervullen kwam zo maar op me af. Ik kan een zekere roeping ook niet ontkennen en wil graag mijn deel bijdragen. Daarom heb ik besloten aan deze roeping gehoor te geven. Ik wil helpen om mensen te helpen die niet geholpen worden. Het lijkt me een mooi doel om onze broeders en zuster die hulp nodig hebben niet los te laten en dichtbij hen te zijn. Dat wil ik doen op een manier die ik goed kan en die bij me past. Ik denk dat dit nu de rol van secretaris van de stedelijke diaconie is. In mijn inwerktijd zie ik al veel dingen waar ik niets van wist en een enorme gedrevenheid en de wil om mensen te helpen. Hoe leuk is het om daaraan mee te werken!

Wat je ook interessant zou vinden