Ouderlingen en Diakenen gezocht

Beste gemeenteleden,


Zoek je de afgelopen tijd een vrijwillige taak naast jouw baan of studie om je in te zetten voor jouw naaste? Komende tijd stoppen diverse kerkenraadsleden met hun ambt. Een prachtige taak waarbij je betrokken wordt bij het reilen en zeilen van de Nieuwe Kerk. Samen met de twee predikanten, collega ouderlingen en diakenen ga je nadenken over thema’s als de twee Nieuwe Kerken, verdere groei of kerk&corona. Daarnaast zien we graag dat de kerkenraad een goede afspiegeling is van de gemeente.

We willen je daarom vragen om mee te denken. Weet jij iemand die je geschikt vindt voor een taak in de kerkenraad? Laat het ons dan weten via een mailtje naar scriba@nk-Utrecht.nl. Hieronder vindt je een korte omschrijving van wat deze taken inhouden met meer informatie op de website. Als je meer wilt weten, stel dan gerust je vragen aan één van de kerkenraadsleden.

Ouderling coördinator pastoraat

Als coördinator pastoraat stuur je de taakgroep pastoraat aan, die bestaat uit de ouderlingen gebed, relaties, ouderen en algemeen pastoraat. Je zit de vergaderingen voor, zo’n vier per jaar, en je beheert het mailadres pastoraat@nk-utrecht.nl, waar pastorale vragen binnenkomen, die je in overleg doorzet naar een geschikte ouderling of predikant. Je zit ook in de kleine kerkenraad, die een keer in de maand vergadert. Je coördineert daarnaast wat initiatieven voor ouderen, in samenspraak met de ouderencommissie. Ten slotte komen de aanmeldingen van nieuwe leden bij jou binnen, die je doorstuurt naar onder andere de wijkcontactpersonen, en je organiseert de introductieavonden voor nieuwe leden. Meer weten? Kijk op de website!

Diaken individuele hulp

Als diaken individuele hulp behandel je hulpverzoeken van en voor individuele gemeenteleden of contacten van gemeenteleden, of  van mensen die zich melden via de website, of mensen die gemeld worden door andere kerken in de stad Utrecht, de stedelijke diaconie of andere instanties waar we contact mee hebben. Je bent lid van de diaconie en de kerkenraad, waardoor je in beide mee kunt denken en beslissen over beleid. Deze taak kost je ongeveer 8-12 uur per maand, afhankelijk van het aantal en de soort hulpvragen die binnenkomen. Meer weten? Kijk op de website!

Diaken lokaal werk

Als diaken lokaal werk verbind je initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de stad Utrecht aan de Nieuwe Kerk. De diaconie legt de focus ligt op initiatieven waarbij gemeenteleden betrokken zijn, zodat het makkelijker is om initiatieven onder de aandacht te brengen. Je bent lid van de diaconie en de kerkenraad, waardoor je in beide mee kunt denken en beslissen over beleid.  Deze taak kost je ongeveer 8 uur per maand. Meer weten? Kijk op de website!

Voorzitter/scriba diaconie (ouderling)

Als voorzitter heb je een coördinerende rol binnen de diaconie van de Nieuwe Kerk. Je plant de diaconievergaderingen, stelt de agenda op en zit de vergaderingen voor. Je vertegenwoordigt de diaconie in de kerkenraad en verzorgt de communicatie over diaconale zaken binnen, maar ook buiten de kerk. Meer weten? Kijk op de website!

Jeugdouderling

De Nieuwe Kerk bestaat uit veel jeugd. We verlangen dat de kerk een plek is waar ze God en elkaar mogen ontmoeten. Er worden veel activiteiten ondernomen zoals onder andere kinderdiensten, tienerkring, interkerkelijk clubwerk (IKJU) en kidshood. Als jeugdouderling zoek je samen met vrijwilligers, kinderen en jongeren naar meer van God. Je zoekt naar (nieuwe) manieren hoe we onze visie op jeugd verder kunnen uitwerken. Je stuurt het jeugdteam aan, houdt het overzicht op verschillende activiteiten en hebt contact met vrijwilligers. Meer weten? Kijk op de website!

Ouderling Relaties

Deze taak houd in dat je bezig bent met inventariseren en inschatten wat nodig is bij de gemeenteleden met alles wat relaties betreft. Te denken valt aan singles, opvoeders, kinderen of jongeren, jonge stellen,of langer gehuwden, hetro of homo relaties. Voorbereiding op duurzame relaties, onderhoud van relaties, het hebben van geen relatie tot het ontvallen van partners door ziekte, dood of scheiding. Zowel de beleidslijn bijstellen als de lopende zaken daarvan behartigen. Gemeenteavonden, startzondagen, koffiedrinken zondags zijn de plekken waar je moet zijn om te horen wat de thema’s, vragen of nieuwe issues zijn wat relaties betreft. Meer weten? Kijk op de website!

Wat je ook interessant zou vinden