Thuis advent vieren

3 december is het 1e adventszondag! Heb je in alle sinterklaas drukte inspiratie nodig om met je gezin de adventsperiode vorm te geven? Hieronder heb ik wat ideeën /websites verzameld om te gebruiken. Zowel voor gezinnen met (hele) jonge kinderen als voor de tieners. Doe er je voordeel mee!

Als je nog andere ideeën hebt of je wilt delen hoe je onderstaande ideeën vindt, mail dan naar Corina!

  1. Toen onze zoon 3 was vertelde hij aan de hand van deze adventsslinger het hele kerstverhaal aan iedereen die in ons huis kwam. Echt een aanrader voor de allerkleinsten! (Deze hele website trouwens ;-))
  2. Een andere echte aanrader voor de basisschool kinderen is natuurlijk het materiaal wat we gebruiken bij de kinderdiensten: Bible Basics van het Nederlands Bijbel Genootschap. In de kinderdiensten gaat in de adventsweken over een verhaal uit de bijbel waarin je ontdekt dat God elke keer weer een nieuw begin maakt. Thuis kan je daar verder mee aan de slag met het adventsboekje.
    As zondag 26 december worden deze uitgedeeld bij de kinderdiensten. Ben je er die zondagen niet maar wil je hem wel graag dan kan je ze zelf aanschaffen via de website of even kijken of ze op 3 december nog beschikbaar zijn.
  3. Wil je een ander boekje? Hier vind je andere die je als gezin kunt doen.
  4. Wil je iets anders dan een boekje of adventsslinger? Op creatief kinderwerk.nl staan veel uiteenlopende ideeën. Wat dacht je van puzzels maken van oude kerstkaarten? Of een adventskalender zelf maken? En heb je zelf geen toegang? De gemeente is geregistreerd dus mail Corina voor inlogcodes.
  5. Dit is een oud artikel uit de Visie, maar de zeven tips zijn nog steeds prima te gebruiken voor jong en wat ouder.
  6. Geloof in het gezin.nl is een inspirerende website waar je ook voor Advent ideeën terecht kunt. Voor gezinnen met tieners hebben ze ook een kant en klare handreiking.
  7. CGJO ontwikkelde het Bijbelstudiemateriaal ID met het thema Waarom Kerst? Er is materiaal beschikbaar voor tieners (12-14 jaar) en jongeren (16+). Eigenlijk voor op de club of catechisatie maar je kan er ideeën uit opdoen om er thuis ook een feestje van te maken!

Een hele mooie adventsperiode toegewenst!

Heb je vragen of wil je reageren? Stuur dan een mailtje

Wat je ook interessant zou vinden