Kerkdiensten a.s. zondag 27 juni

(Openlucht)kerkdienst NK Wittevrouwen | Als Jezus je leven binnenstapt

Na een seizoen lang te hebben afgewacht kunnen de laatste vijf belijdeniscatechisanten van het vorige (!) seizoen eindelijk belijdenis doen. Twee catechisanten die van plan zijn mee te gaan leven in Wilhelminapark: Caroline Kos en Leonie Schooten en drie catechisanten die meeleven bij Wittevrouwen: Annemieke de Jong, Hester Tack en Marloes van Leeuwen – Busscher.

Als het weer goed genoeg is komen we samen op het weiland bij de boerderij (Utrechtseweg 91, De Bilt), waar genoeg ruimte is om de hele gemeente te ontvangen op 1.5 meter. We lezen met elkaar Lukas 5 waarin Jezus het leven van Simon binnenstapt. Jezus wil zijn boot gebruiken in zijn dienst om Simon en zijn vrienden vervolgens compleet te verrassen met het wonder van de visvangst. Als Jezus je leven binnenstapt wordt alles anders. We luisteren naar vijf persoonlijke getuigenissen in de dienst. Allemaal unieke verhalen waarin Jezus langszij is gekomen en er een moment kwam van toewijding.
Waarin zie jij Jezus’ betrokkenheid met jouw leven en wat doet dat met je? 
Uiteraard zingen we prachtige liederen, is er een eigen programma voor de kids en kunnen we na afloop samen koffie drinken (al moet je het wel zelf meenemen, net als je stoel). Zie voor verdere info rondom de openluchtdienst op de website of in de app. Bij slecht weer zal de dienst verplaatst worden naar de NK Wittevrouwen – en is de ruimte helaas beperkt.
Dirk

Kerkdienst NK Wilhelminapark | Gods weg gaan

Naast de feestelijke belijdenisdienst in Wittevrouwen draagt ook de dienst in de NK Wilhelminapark een feestelijk karakter, omdat we Ellen en GertPaul met hun kinderen verwelkomen. Zij zijn enkele maanden, met hun kinderen, op verlof na de eerste periode werken voor Navigators Bergen in Noorwegen. In de dienst luisteren we naar de lezing, psalm 77, in het Noors en gaan we bidden voor GertPaul, Ellen en hun zonen. Het thema van de dienst is Gods weg gaan. Dat klinkt vertrouwd, maar hoe gaat dat eigenlijk? Vooral als het zicht beperkt is, is de vraag hoe je de weg ontdekt.  Wat fijn dat we vanwege de versoepelingen eindelijk weer met meer mensen in de kerk kunnen zijn en dat we het laatste lied mogen meezingen. Je kunt je daar thuis al op voorbereiden door het lied te luisteren: CityAlight, Christ Is Mine Forevermore.
Volgende week zondag, 4 juli, zal dezelfde dienst qua preek en liturgie gehouden worden in Wittevrouwen. Voor het bijwonen van de dienst is het nog wel nodig een ticket te reserveren. Weet je van harte uitgenodigd om erbij te zijn, live of online en hoe dan ook: vrede en alle goeds gewenst
Lydia

Wat je ook interessant zou vinden