Opgeven NK Alpha!

Zoals eerder al aangekondigd: hoe mooi zou het zijn als we gemeentebreed kennismaken met Alpha en samen Alpha-ervaring op te doen? En dat juist nu er weer ruimte komt om ‘veilig en geoorloofd’ als gemeente samen te komen. Hoe waardevol is het voor gemeenteleden om met elkaar terug te keren naar de basics. We verlangen naar geestelijke impuls en verbinding met elkaar. We hebben inmiddels enthousiaste reacties ontvangen via de kringen en breder, super leuk! Natuurlijk waren er ook vragen en suggesties, die hebben we inmiddels zo goed mogelijk meegenomen in de invulling van het programma.

Nu is het tijd om je op te geven! Er volgt hieronder nog een uitgebreide toelichting, maar voor de zekerheid al de link naar het formulier. Vult het formulier z.s.m. in!

Vanaf de 1e week van april willen we met de hele NK de Alpha-cursus (verkort) volgen op beide locaties (WV en WP). We komen 6 avonden bij elkaar in een 2-wekelijks ritme en tussendoor houden we een heuse NK ALPHA conferentie in het weekend van 17 t/m 19 juni. De NK Alpha zal op dinsdagavond in Wittevrouwen plaatsvinden en op maandagavond in Wilhelminapark. Het programma bestaat uit: samen eten (optioneel), aanbidding, inleiding en bespreking van thema’s in kleine groepen (uitgangspunt is als bestaande huiskring). Dit NK Alpha programma is de invulling van de huiskringavonden tijdens die periode. We geloven dat deze investering waardevol gaat zijn voor ieder persoonlijk en voor ons als gemeenschap.

Leden van de huiskringen zijn afgelopen week per email benaderd. En via dit bericht nodigen we jou uit, of je nu wel of niet een huiskring volgt. Daarom de volgende vraag aan jullie:
 Kies bij voorkeur voor de locatie (WV of WP) waar jij lid bent of meeleeft, maar je mag ook op de andere locatie meedoen als dat voor jou beter uitkomt.
 Samen eten is optioneel, maar hoort best wel bij Alpha, en dat willen we zeker stimuleren i.v.m. de onderlinge verbinding (op beide locaties, maar extra op locatie WP).
 Voor kringen maken we het ook mogelijk om de avonden op afstand te volgen, maar als je je individueel opgeeft ligt het ‘live’ volgen wel voor de hand om zo met elkaar het gesprek over het thema te kunnen voeren.

Als organisatoren gaan wij er vanuit dat zoveel mogelijk gemeenteleden mee gaan doen aan de NK Alpha (niet alleen de huiskringen, maar echt iedereen). Vanwege de omvang van de organisatie is het echter wel van belang dat iedereen zich opgeeft voor de avonden en het weekend. Wij hebben een digitaal formulier klaargezet waarin ieder gemeentelid kan aangeven of zij/hij meedoet en op welke avonden zij/hij verwacht mee te eten. Wat betreft het eten: er zal voor elke avond een opt-in of opt-out mogelijkheid zijn, maar probeer bij het invullen van het formulier al een zo goed mogelijke inschatting te maken.

Vul het formulier zo snel mogelijk in! (Het formulier blijft open t/m 13 maart, mocht je er nog even over na willen denken of anderen motiveren om ook mee te doen.)

Mocht je willen helpen bij de organisatie of je willen aanmelden als gespreksleider in nieuw te vormen groepen, opgeven kan door te mailen naar Wouter Jongebreur: toerusting-gemeenschap@nk-utrecht.nl.

Wij hebben ontzettend veel zin in deze NK Alpha en zien het als een unieke kans om de verbinding onderling te versterken. We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn!

Met vriendelijke groeten,
Dirk, Wouter, Hanneke en Floris

P.S. Voor de zekerheid nog even alle data op een rij:
 Avond 1 (Wie is Jezus en Waarom stierf Hij?) – maandag 4 april WP / dinsdag 5 april WV
 Avond 2 (Hoe kun je geloven) – woensdag 20 april WP / dinsdag 19 april WV
 Avond 3 (Bidden en Bijbel) – maandag 16 mei WP / dinsdag 17 mei WV
 Avond 4 (Hoe leidt God ons?) – maandag 30 mei WP / dinsdag 31 mei WV
 Avond 5 (Leef het koninkrijk) – maandag 13 juni WP / dinsdag 14 juni WV
 Avond 6 (Hoe zit het met de kerk?) – maandag 27 juni WP / dinsdag 28 juni WV
 Conferentie / weekend (Heilige Geest) – vrijdag 17, zaterdag 18 en zondagmorgen 19 juni

Wat je ook interessant zou vinden