Mensen van Jezus: Eline

“Mijn levensmotto is het best te omschrijven als ‘genieten en zorgen voor anderen.’ Genieten van dansen, sporten, lekker eten of buiten zijn. Zorgen door aandacht te hebben voor cliënten op mijn werk, de buurman helpen tassen sjouwen, of taalles geven. Deze drive komt voort uit mijn opvoeding en levenslessen, maar bovenal uit het geloof. Als ik mij op God richt, lukt het beter om mij heen te kijken. Aandacht voor kleine dingen kan een groot (verborgen) effect hebben. Ik zit graag op de fiets en vraag dan wel eens: ‘Mmm ik ben benieuwd wat deze dag gaat brengen, kom maar op’, dan heb ik ook echt zin in de dag.

Teruggaan

Geloven gaat trouwens niet vanzelf. Vaak gaat het met ups en downs. Soms voel ik mij energiek en geïnspireerd, soms voel ik mij rusteloos. Over die rusteloosheid en het hebben van verlangens ging het onlangs in de kerkdienst. Verlangens kunnen gemakkelijk worden overtroffen door andere verlangens. Zo bouwt zich dat op. Alleen maar meer, meer, meer. Bijvoorbeeld in je werk, wat is je volgende stap, wat zijn je ambities. Maar ‘the satisfaction isn’t there.’ 

En dat is waarom ik zoveel heb aan geloven. Geloven in God, Jezus en de Heilige Geest gaat voor mij niet om presteren, maar om wie ik ben en wie ik voor anderen kan zijn. Ik hoef mij niet meer te bewijzen. Waardering ontvangen van een collega is ontzettend fijn, maar dat is niet waar ik afhankelijk van wil zijn. En daarom keer ik steeds terug naar God. God vertelt mij: ‘je bent mijn geliefde kind’ en bij Hem vind ik rust. No pressure, gebruik je talenten, dat is genoeg. Die boodschap geeft mij innerlijke rust. 

Actualiteit

De kerk is voor mij belangrijk. Daar kom ik tot rust, richt ik mij (weer) op God, leer ik naar Jezus voorbeeld te leven. Ik kan het ook erg waarderen dat in de preken van Lydia en Dirk maatschappelijke onderwerpen aan bod komen: ‘Wat doe jij voor het milieu, of voor je buren, wie zijn jouw afgoden van deze tijd?’ Daarnaast heb ik het in de kerk naar mijn zin met verschillende projecten en mensen. Ik word blij van het organiseren van de MEER-avonden, van het zien van mijn vrienden, kringgenoten. Ook ontmoet ik graag nieuwe mensen.

Ik ben die Ik ben

Onlangs lazen we bij een kringavond een stuk uit Exodus. Het ging over de passage dat God Zichzelf openbaarde aan Mozes als ‘Ik ben die Ik ben’. We schreven woorden op wat dat voor jou betekent. ‘Ik ben die Ik ben’ gaat voor mij over liefde, creation, rust en genade. Creation? Daarmee bedoel ik creativiteit, de scheppende kracht van God. God is zoveel groter dan we rationeel kunnen bedenken of überhaupt kunnen voorstellen. Het willen begrijpen van moeilijke passages in de bijbel, het verklaren van dingen die gebeuren in de wereld leg ik op dit soort momenten terug bij God. God overstijgt dat alles. Hij is ‘Ik ben die Ik ben’ en groter dan onze menselijke kennis en begrip.”

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.